Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ


Το ακτινίδιο διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αλλά επειδή η βιταμίνη C είναι ευαίσθητη είναι σημαντικό να καταναλωθεί γρήγορα μετά την κοπή του. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.
ακτινιδιαΤο ακτινίδιο αποτελεί μια σπουδαία, φυσική πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών Α και Ε, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές.
Στα ακτινίδια υπάρχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και λουτεΐνη που είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει την όραση. Άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα ακτινίδια, είναι οι φυτικές ίνες, τα ω3 και ω6 λιπαρά και πολλά ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Η ύπαρξη μεγάλου πλήθους βιταμινών κάνει το ακτινίδιο ένα εξαιρετικό, φυσικό όπλο στην άμυνα κατά των μικροβίων. Επίσης απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα, ενώ οι φυτικές ίνες υποβοηθούν τη διαδικασία της πέψης και ενισχύουν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

ΠΗΓΗ