Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Banoffee pie (Μπανόφι)... με καραμέλα και μπανάνες!

Κομμάτια: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες, Χρόνος ψυγείου: 4 ώρες, Κόστος: 5,50€
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
70 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. και 1 κουτάλι της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη άχνη
1 ζαχαρούχο γάλα
2 ώριμες μπανάνες
20 γρ. κουβερτούρα υγείας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε την καραμέλα για το γλυκό μας ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα (τη συσκευασία όπως είναι, κλειστή) και το αφήνουμε 3½ ώρες στο νερό που βράζει. Συμπληρώνουμε χλιαρό νερό όταν βλέπουμε ότι η στάθμη του μειώνεται. Όταν περάσουν οι 3½ ώρες, βγάζουμε το ζαχαρούχο γάλα από την κατσαρόλα και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε. Όταν το ανοίξουμε, θα παρατηρήσουμε ότι έχει πάρει το χρώμα της καραμέλας.
Στο multi θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε και τη μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μια φόρμα ή ένα ταψάκι (όχι πολύ μεγάλα) και στρώνουμε το μπισκότο. Λειαίνουμε την επιφάνεια του μπισκότου με τη βοήθεια ενός κουταλιού και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ 250 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά της σούπας άχνη. Τέλος, σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο. Πάνω από τη μπισκοτένια βάση απλώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και από πάνω φτιάχνουμε μία στρώση με μπανάνες. Απλώνουμε και τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες, τρίβουμε πάνω στη σαντιγί την κουβερτούρα και το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν έχει στερεοποιηθεί.
Συντηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες το πολύ.