Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κοκτέιλ με φρούτα!!!

Φρουτένια, δροσερά, μυρωδάτα...

Μαστίχα με μούρα


Υλικά
4-5 μαύρα μούρα
Χυμός από 1/2 lime 

14 ml λικέρ μαστίχας 

56 ml τζιν 
Σοδα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο γουδί μούρα, lime και μαστίχα. Σουρώνουμε κατόπιν σε ποτήρι με παγάκια, προσθέτουμε το τζιν και ανακατεύουμε. Απογεμίζουμε με λίγη σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά. 


Σημ.: Αν δεν βρείτε μούρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογη ποσότητα φρούτων του δάσους . 



Όταν η μυρωδιά του δάσους μετατρέπεται σε άρωμα που θα μπορούσες ακόμη και να το ψεκάσεις πάνω σου, που λέει ο λόγος. Δυνατές συγκινήσεις... 





Βερικοκάδα


Υλικά
1 κιλό βερίκοκα 
1/2 λεμόνι 
1 κιλό ζάχαρη 
1/2 χυμός λεμονιού 
Μία κούπα νερό 

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ να μαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη, βάζουμε το μείγμα να βράσει σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μη φουσκώσει, και ξαφρίζοντας. Όταν δέσει το σιρόπι, το σουρώνουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Βάζουμε 1-2 δάχτυλα βερικοκάδα στο ποτήρι και απογεμίζουμε με παγάκια και νερό. 

Εντελώς απρόσμενο αυτό το σιρόπι βερίκοκου, δίνει ένα ποτό που μοιάζει στη λογική του με τη βυσσινάδα, έτσι που να νομίζεις ότι ξαπλώνεις κάτω από βερικοκιά και ιδρώνει πάνω σου το άρωμά της.

Caipirinha κεράσι


Υλικά
80 ml κίτρινη Cashaca 
3/4 lime κομμένο σε τέταρτα 
2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη 
7-8 κεράσια 

Εκτέλεση
Βγάζουμε το κουκούτσι από τα κεράσια. Βάζουμε τη ζάχαρη, το λάιμ και τα κεράσια σε ένα old fashioned ποτήρι και τα δουλεύουμε με ένα γουδοχέρι. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο, συμπληρώνουμε με την Cashaca και σβήνουμε με λίγη σόδα. 

Το βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο βάφεται μες στο αγαπημένο μας κόκκινο φρούτο, που τόσο είναι ταυτισμένο παιδιόθεν με την αρχή του καλοκαιριού.