Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σπιτική καλοκαιρινή καρπουζόπιτα

Φτιάξτε το δικό σας γλυκό, με υγιεινά υλικά. Ένα επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους, διαιτώμενους και μη.

Υλικά
1 μέτριο καρπούζι
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μέλι
¾ φλιτζάνι σουσάμι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το καρπούζι από τα φλούδια και τα κουκούτσια και το στύβετε να φύγουν τα υγρά του.
Το αφήνουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι για 2 ώρες ώστε κατά το δυνατόν να φύγουν και άλλα υγρά. Προσθέτουμε στο καρπούζι τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουμε ένα σχετικά αραιό χυλό.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε σε αυτό το χυλό του καρπουζιού. Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Όταν βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μέλι για να απορροφηθεί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.


ΠΗΓΗ